„Библиотеката“ представя „Върху храстите не падат мълнии“

Малко след официалното представяне „Върху храстите не падат мълнии“ Георги Тенев, водещ на предаването за култура „Библиотеката“ на Българската национална телевизия, взе интервю от проф. Ивайло Знеполски, директор на ИИБМ и от доц. Даниела Колева, ръководител на проекта за устна история, съставител и автор на предговора към книгата. Разговорът бе за проекта „Събудена памет – гласовете отдолу“, за Института и как те отговарят на настоящите научни и обществени предизвикателства.

„Библиотеката“ е 30-минутно предаване за книги, форум за литература и книжна култура.Предаването се излъчва всеки понеделник вечер след „БНТ представя“

Библиотеката е авторско предаване, форум за литература и книжна култура. Участници, коментатори и критици създават чрез ангажиран и динамичен диалог съвременна картина на процесите в българското книгоиздаване. Към това се добавят и акценти от книжните пазари по света. Постоянна тема на Библиотеката е връзката между публичност и словесност, авторство и морал, литература и критика на обществения живот.

– БНТ, „Билиотеката“, 00:10, 15 ноември, 2007 и 19 ноември, 2007 –