Резултати от конкурса за гимназиални учители 2011

В резултат на обявения конкурс за разработка на урок по история за гимназиалните класове на тема „Политическа система и социална политика в НРБ: социални и етнически групи – обект на негативна и позитивна дискриминация“ до 30 април 2011 г. (краен срок за участие) бяха предадени проекти на учители по история от цялата страна.

На 14 юни 2011 г. в Институт за изследване на близкото минало се събра жури в състав: Председател проф. Ивайло Знеполски (Софийски университет „Св. Климент Охрдиски“) и членове доц. Михаил Груев (Софийски университет „Св. Климент Охрдиски“), доц. Лъчезар Стоянов (Нов Български Университет).

реши да присъди следните награди.

Можете да се запознаете в повече детайли с наградените проекти, ако изберете връзките по-горе.

Наградите бяха обявени и връчени по време на еднодневен семинар в село Оряховица (Старозагорско) на 9 юли, 2011 г. След скромната церемония по обявяването и представянето на наградените уроци последва отворена дискусия на тема „Как да се преподава най-новата история на България 1944 – 1989 г.“ Най-интересните и проницателни предложения как може да се подобри текущото ниво на преподаване по история на комунизма също бяха отличени.

Семинарът се състоя във Висшия учебен институт за развитие на културата, науката и технологиите в България, основан от Фондация „Миню Балкански„.


Конкурсите са финансово подкрепени от Фондация „Америка за България“ и CEE Trust, България.